EBSCO Discovery Service közös kereső

ebsco discovery serviceElérhető a könyvtár honlapján az EBSCO Discovery Service szolgáltatás. Az EDS egy átfogó keresőmotor, mely egy felületen teszi kereshetővé a könyvtáron keresztül hozzáférhető tudományos adatbázisokat, e-folyóiratokat és a könyvtári katalógust.

Heuréka - 15 perc, hogy megtaláld a kötirodalmat!

tréning15 perc, hogy megtaláld a listádon szereplő szakirodalmat. Könyvek, folyóiratok lelőhelyei a könyvtárban. Szeptember 8-tól 19-ig naponta, minden szünet kezdetekor, 9.30 és 15.10 között. Helyszíne a Könyv.Neked polc előtti fotelek.

Corvinus Kutatások - a legjobb hazai repozitóriumok között

Corvinus Kutatások logóRanking Web of World repositories 2014. júliusi rangsorában a Corvinus Kutatások és a Corvinus PhD Disszertációk  repozitórium is javított korábbi helyezésén. A friss hazai rangsorban a Corvinus PhD Disszertációk a 3., a Corvinus Kutatások az 5. helyen végzett és a közép- és kelet-európai térségben is az első 50 repozitórium között szerepel. A rangsor készítői négy indikátor (size, visibility, rich files, scholar) alapján számolják ki a helyezéseket. Ezúton is biztatjuk egyetemünk kutatóit, hogy helyezzék el műveiket a Corvinus Kutatások gyűjteménybe! Erről további információ a kiadvány menedzsment oldalon olvashatók.

Cikkek a lelátóra - az Emerald ajánlata a focivébé alkalmából

A focivébé indulása kapcsán olvasóink figyelmébe ajánljuk az Emerald friss cikkválogatását a sportesemények közgazdaságtani vonatkozásairól. Az Emerald oldalán összegyűjtött publikációk bárhonnan szabadon elérhetők.

Boldogok a dánok - OECD Better Life Index 2014

oecd better life indexA japánoknak fontos a biztonság, az ausztráloknak a kiegyensúlyo-zottság, a dánok pedig boldogságra vágynak. Mindez, és még sok további érdekesség derül ki az OECD Better Life Index nemrég frissített, 2014-es adataiból, melynek célja az, hogy a GDP-n túl számos egyéb tényező figyelembe vételével vizsgálja az egyes országok jóllétének mértékét. A vizsgált szempontok eltérő súlyozásával saját indexet is készíthetünk a látványos grafikonokkal ellátott oldalon.

Tények, adatok és ami mögöttük van - OECD Factbook 2014

oecd factbookAz OECD évkönyve immár tizedik alkalommal jelenik meg. Az adattáblákat és statisztikákat tematikus bontásban fejezetenként lehet böngészni és letölteni. Az évkönyv anyagának online változata korlátozás nélkül elérhető: OECD Factbook 2014

Henry Stewart Talks - online előadások szabadon

Mostantól 2014 végéig szabadon hozzáférhetők a Henry Stewart Talks - Marketing & Management Collection online kurzusai. A gyűjtemény több mint 800 audiovizuális előadást tartalmaz a marketing és menedzsment főbb témaköreinek vezető szakértőitől. Az online tananyagok az egyetem területéről érhetők el.

Corvinusos siker az EconBiz adatbázis nemzetközi versenyén

econbizMárcius 17-30. között lezajlott az EconBiz adatbázis második nemzetközi hallgatói versenye, melyen corvinusos hallgatók is részt vehettek annak köszönhetően, hogy a könyvtár 2013 óta az EconBiz Partner Network tagja. A nemzetközi második helyezett kreatív prezentációjának köszönhetően Molnár Enikő, a BCE hallgatója lett. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk! A nyertesek névsora és a díjazott munkák megtekinthetők a hallgatói verseny oldalán.

Cambridge Journals Online - folyóiratok a képernyőn

A Cambridge Journals Online szolgáltatás keretében elérhetők a Cambridge University Press által kiadott folyóiratok nagy része, a kezdetektől a legfrissebb számokig. Az adatbázis az egyetem teljes területéről használható a kiadó oldalán keresztül.

Fénymásolás a könyvtárban - változások

copy logoA Copyclub fénymásoló szalon beszüntette szolgáltatásait a könyvtárban. Nyomtatásra és szkennelésre nincs lehetőség. Fénymásolás átmenetileg a 2. emeleti olvasóteremben elhelyezett önkiszolgáló gépen lehetséges. A gép 5, 10, 50 és 100 forintos érmékkel működik. Napi fotójegy váltható 300 Ft-os áron. A kellemetlenségekért elnézésüket kérjük.