Palgrave Macmillan: e-források szabadon

palgrave access for allA Palgrave Macmillan az általa kiadott tudományos szakfolyóiratok (főként közgazdaság, pénzügy, marketing, politikatudomány és szociológia témakörökben) elektronikus változataihoz, és a kiadó két további adatbázisához 2015. március 31-éig ingyenes hozzáférést biztosít. Éljen a lehetőséggel!

Palgrave Macmillan folyóiratok
International Historical Statistics
The Palgrave Encyclopedia of Strategic Management

PrivCo adatbázis tesztelési lehetőség

2015. március 20-ig tesztelhető a PrivCo - Private Company Financial Intelligence adatbázis. A PrivCo adatbázisa több, mint 700 ezer tőzsdén nem jegyzett vállalkozás (köztük családi vállalkozások, magántőke- és kockázatitőke-alapok által birtokolt cégek) üzleti és pénzügyi adatait tartalmazza a világ minden tájáról. Az adatbázis a Corvinus Egyetem területéről érhető el. Egyetemi polgárok számára távoli hozzáférésre is lehetőség van a VPN szolgáltatás használatával.

Segítség, szakdolgozatot írok! - tréning szakdolgozóknak

Jöjjön el a Központi Könyvtár 1. emeleti oktatótermébe, ahol gyors szakirodalom-keresési lehetőségeket és szakdolgozatírással, hivatkozásokkal kapcsolatos általános információkat, tippeket osztunk meg Önnel. A tréningen való részvétel feltétele a BCE egyetemi hallgatói jogviszony. Időpontok és jelentkezés

Most mutasd meg! - a Prezi

preziKreativitás + Virtuális vászon = Korlátok nélküli prezentáció
30 perces tréning, hogy tudásod izgalmas látvánnyá váljon! A tréning helyszíne a könyvtári oktatóterem.
Időpontok és jelentkezés:

Routledge Handbooks Online - tesztelési lehetőség

routledge2015. március 12-ig szabadon hozzáférhetők a Routledge kiadó e-könyvei a Routledge Handbooks Online felületén keresztül. A kiadványok a Corvinus Egyetem területéről érhetők el. Egyetemi polgárok számára távoli hozzáférésre is lehetőség van a VPN szolgáltatás használatával.

Online elérhető a SAGE Social Sciences & Humanities folyóiratcsomagja

sageMostantól online elérhető a SAGE kiadó Social Sciences & Humanities folyóiratcsomagja, mely 554 folyóiratot tartalmaz a legfrissebb számoktól 1999-ig visszamenőleg. A cikkek a Corvinus Egyetem területéről érhetők el. Egyetemi polgárok számára távoli (pl. otthoni) hozzáférésre is lehetőség van a VPN szolgáltatás használatával.

IMF eLibrary online hozzáférés

imf_logoMostantól online elérhető az IMF eLibrary adatbázis, mely az IMF kiadványaihoz (könyvek, folyóiratok, műhelytanulmányok és jelentések) és statisztikai adataihoz ad hozzáférést. A kiadványok (eLIBRARY) és a statisztikai adatbázis (IMF DATA) között az oldal tetején lévő menüben lehet váltani. Az adatbázis a Corvinus Egyetem területéről érhető el.

Kutatási infrastruktúra a Corvinuson

booksA Corvinus Kutatások repozitórium és a Corvinus PhD disszertációk gyűjtemény bekerült a NEKIFUT projekt regisztrált kutatási infrastruktúra (RKI) adatbázisba. A hazai és nemzetközi tudományos láthatóság növelése érdekében kérjük, hogy a tudományos publikációkat helyezzék el a Corvinus Kutatások repozitóriumba. A feltöltési lehetőségekről a kiadványmenedzsment oldalon tájékozódhat. 

Változások a vizsgaidőszakban

- Tankönyvek kölcsönzési időtartama Corvinus hallgatók számára 5 nap, 1 hosszabbítási lehetőséggel, ha nincs előjegyzés a művekre.
- Tankönyvek esetében a késedelem díja: 180 Ft/nap/kötet.
- Egy-egy éjszakára, illetve a hétvégi zárva tartás idejére kikölcsönözhetőek az olvasótermi tankönyvek többes példányai. A zárás órájában kérhetőek el, és a következő nyitvatartási napon 10 óráig kell visszaadni az elvitt köteteket. A késedelem díja: 1000 Ft/nap/kötet.

Meghosszabbított szombati nyitva tartás:
2014. december 13-án nyitva 9-20 óráig
2014. december 20-án nyitva 9-16 óráig
2015. január 10-én, 17-én, 24-én nyitva 9-16 óráig

2014. december 22. és 2015. január 4. között a könyvtár zárva lesz.

EBSCO Discovery Service közös kereső

ebsco discovery serviceElérhető a könyvtár honlapján az EBSCO Discovery Service szolgáltatás. Az EDS egy átfogó keresőmotor, mely egy felületen teszi kereshetővé a könyvtáron keresztül hozzáférhető tudományos adatbázisokat, e-folyóiratokat és a könyvtári katalógust.