Kölcsönzés, Hosszabbítás

Kölcsönzés
Hosszabbítás
Előjegyzés
Könyvtárközi kölcsönzés


Kölcsönzés

A kölcsönözhető dokumentumok szabadpolcról  kiválaszthatók vagy a Központi raktárból kérhetők. A raktári kötetek a számítógépes katalógusban személyes bejelentkezés után, a példányok mellett megjelenő „Raktári kérés” gombra kattintva igényelhetők, kizárólag a könyvtárban található számítógépekről - saját laptopról nem. Raktári kérések leadási határideje hétköznapokon 19.30 óra, szombaton 15.30 óra.

Kölcsönözni személyesen, kizárólag saját részre, érvényes kölcsönzőjeggyel lehet.

A különböző kölcsönzési kategóriákba sorolt kötetek kölcsönzési lehetőségei olvasói kategóriák szerint:

 

  Kölcsönözhető Korlátozottan kölcsönözhetõ
Szorgalmi időszakban Vizsgaidőszakban
Budapesti Corvinus Egyetem oktatói, kutatói, munkatársai
 
max. 30 kötet max. 21 napra
(5 alkalommal hosszabbítható)
10 napra
(3 alkalommal hosszabbítható)
5 napra
(2 alkalommal hosszabbítható, ha nincs elõjegyezve)
Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói max. 8 kötet max. 21 napra
(3 alkalommal hosszabbítható)
10 napra
(3 alkalommal hosszabbítható)
5 napra
(2 alkalommal hosszabbítható, ha nincs előjegyezve)
A fenti csoportokba nem tartozó beiratkozott olvasóink
 
max. 8 kötet max. 21 napra
(3 alkalommal hosszabbítható)
10 napra
(3 alkalommal hosszabbítható)
Csak helyben használható!

 

Az egyes kötetek kölcsönzési besorolását a katalógus jelzi.

Az olvasótermekben a kölcsönözhetőséget a könyvek gerincén fehér-sárga színcsík jelöli. A fehér csíkkal ellátott kötetek kölcsönözhetők. A csak sárga színcsíkos kötetek helyben használhatóak, illetve a nyitvatartás utolsó órájában ún. éjszakai kölcsönzéssel kivihetők az éjszakai, ill. hétvégi zárvatartás idejére: a köteteket a legközelebbi nyitvatartási napon, a nyitás utáni első órában kell visszahozni. 

A kölcsönzési határidő minden kikölcsönzött könyv első lapjára ragasztott papírcsíkon megtalálható, vagy megtekinthető a számítógépes katalógus „kölcsönzések” menüpontjában, az olvasói vonalkóddal és jelszóval történő bejelentkezés után.

Hosszabbítás

A kölcsönzési határidő meghosszabbítása többféle módon kérhető (a határidő lejárta előtt, amennyiben az adott műre nincs előjegyzés, és a lehetséges hosszabbítások számát még nem lépte túl az  olvasó):

  • Személyes bejelentkezés után a katalógus  - "Kölcsönzések" menüpontjában
  • E-mailen: library@uni-corvinus.hu
  • Telefonon: 36 (1) 482-7019, 482-7020

A kölcsönzési határidő lejárta után a könyvtár felszólítja az olvasókat a dokumentum(ok) visszahozatalára (e-mailben), ennek eredménytelensége esetén követelését jogi úton érvényesíti. A kölcsönzési határidőt túllépő olvasóknak késedelmi díjat kell fizetniük, amelynek kifizetéséig kölcsönzésre és hosszabbításra nincs mód.
A késedelmi díjakat az árjegyzék tartalmazza.
 

Előjegyzés

A mások által kikölcsönzött könyv előjegyezhető a számítógépes katalóguson keresztül.

A katalógusban  - a  személyes   bejelentkezés után -  a  keresési találatok   példányinformációi felett megjelenő „Előjegyzés” gombra kattintással vehető fel előjegyzés.

Egy előjegyzés mindig  az adott cím, adott kiadásának  összes kölcsönözhető példányára vonatkozik, és 3 hónapig él.  Az előjegyzések a beérkézesek időrendjében sorszámot kapnak.

Az előjegyzett könyv beérkezéséről e-mailben kap értesítést az olvasó. A könyvet  az értesítéstől számított 3 napon belül  lehet átvenni.

Amennyiben az értesítés megérkezésekor már nincs szüksége a könyvre, kérjük, azonnal jelezze ezt, az esetleges következő előjegyző érdekében.