Kulcsszó:  

Kulcsszó:  

Cím szerint:

Keresés:

adatbazisokkolcsonzes, hosszabbitascorvinus kutatasokkonzultacios szobak

Felfüggesztett szolgáltatások a könyvtárban - frissítve - 0324

A Budapesti Corvinus Egyetem vezetésének 2020. március 13-ai döntése alapján, a koronavírus terjedésével kapcsolatos kockázatok csökkentése érdekében a könyvtár budapesti és  székesfehérvári telephelyein az olvasótermi és a személyes kölcsönzési szolgáltatásokat visszavonásig felfüggeszti.

Az online szolgáltatások továbbra is zavartalanul működnek. Az előfizetett tartalmakat az egyetemi polgárok VPN használatával érhetik el.

Március 25-étől újra hirdetjük tréningjeinket. Ezeket online fogjuk megtartani, jelentkezni a szokásos űrlapokon lehet.

A könyvtár minden 2020. március 1. és április 30. között lejáró kölcsönzési határidőt meghosszabbított 2020. május 4-ig. Ezen időszak alatt nem számítunk fel késedelmi díjat, de a korábban keletkezett tartozások megmaradnak.

A kikölcsönzött könyvek visszaadása a zárvatartás idején nem lehetséges. Kérjük, a könyveket postai úton se küldjék vissza.

A zárvatartás idején lejáró könyvtári tagságokat a könyvtár díjmentesen május 31-ig meghosszabbítja.

A kikölcsönzött könyvekre korábban felvett előjegyzések aktívak maradnak. Amennyiben már nem lesz szükség az előjegyzett műre, kérjük töröljék az előjegyzésüket a könyvtári katalógus / saját könyvtár menüpontjába bejelentkezve."

LaTeX alapok - Tréning

A három részből álló képzés célja, hogy az érdeklődő hallgatók és oktatók számára bevezetést nyújtson a LaTeX szövegformáló rendszer használatába. A képzés végére a résztvevők képessé válnak arra, hogy cikkeiket és előadásaikat LaTeX-ben tudják megformálni. Az óra nyelve a jelentkezők körétől függően magyar vagy angol. Időpontok és jelentkezés
 

Korlátlan szakirodalom - 2020-0323

A koronavírus-járványra való tekintettel több tudományos kiadó ingyen elérhetővé teszi a kutatásban, oktatásban is használható forrásait. Válogatásunk az EISZ összeállítása alapján készült, a Corvinus Egyetemen releváns forrásokra fókuszálva. Listánk naponta frissül, frissítés dátuma a címben látható. Az előfizetett adatbázisok továbbra is használhatók az egyetem hálózatából. Felhívjuk a figyelmet az nyílt hozzáférésű (open access) forrásokra is. Ezek több keresőfelületen is elérhetőek, ezekről az open access eszközök oldalunk tájékoztat.

Kutatásmódszertani konzultáció a Könyvtárban

Kutatásmódszertani konzultációk indulnak a Könyvtárban, melynek során minden olyan hallgatót szívesen várunk, akinek a szakdolgozatával, TDK dolgozatával vagy bármilyen kutatási anyagával kapcsolatban kérdései vannak, legyen a kérdés témaválasztással vagy konkrét módszertani kérdéssel kapcsolatos. Az alkalmakat minden esetben egy rövid, max. 15 perces elméleti bevezetéssel kezdjük, amelyet a hallgatók kérdési követnek. További információk a Tréningek menüpont alatt, jelentkezni az űrlap kitöltésével lehet. A konzultációkat a Teams rendszerben, online tartjuk.

Üzleti, pénzügyi és statisztikai adatbázisok előadás és konzultáció a Könyvtárban

Az üzleti, pénzügyi és statisztikai adatbázisok témájában előadások és konzultációk indulnak a Könyvtárban. Céljuk, hogy segítséget nyújtsanak a hallgatóknak ahhoz, hogy konkrét projektjükben (legyen az egy házi dolgozat, projektfeladat, vagy éppen disszertáció) hogyan tudják optimálisan kihasználni a három talán leghasznosabb, legszélesebb körű pénzügyi adatbázist: a Statistát, a MarketLine-t és az EMIS-t. További információk a Tréningek menüpont alatt, jelentkezni az Előadásokra és a Konzultációkra az űrlapok kitöltésével lehet. A tárgy ebben a félévben digitális oktatás keretében érhető el. A technikai részletekről az oktató nyújt majd tájékoztatást a regisztrációt követően.

Adatbázis „Ki mit tud?” - játék 5. és 6. rész

Mivel az elmúlt héten viszonylag kevés megfejtés érkezett be az 5. heti kérdésre, emiatt nem adjuk meg a megfejtéseket, hanem továbbra is lehetőséget biztosítunk a megfejtések beküldésére.

5. heti téma:
Kutatások, disszertációk. A Corvinus Egyetem keletkezett tudományos kutatások és doktori disszertációk a Corvinus Repozitóriumában találhatóak. Mivel ezeket az anyagokat a SuperSearch is indexeli, így ott is kereshetőek.
Remek gyűjtemény a DART Europe-adatbázis, mely teljes szövegű, európai PhD-disszertációkat tartalmaz. A tézisek feltöltésében 28 európai ország vesz részt, többek között a Corvinus Egyetem is.

6. heti téma:
Céginformációs adatbázisok: EMIS University, MarketLine. Míg az EMIS University-adatbázis Magyarországgal kapcsolatos céginformációkat, pénzpiaci adatokat, makrogazdasági elemzéseket, stb. tartalmaz, addig a MarketLine az egész világra kiterjedően nyújt üzleti információkat.

Kérdések alább, a kérdőíven.

Beküldési határidő mindkét kérdésre: 2020. március 29.

Adatbázis „Ki mit tud?” - megfejtések és a játék 5. része

4. heti megfejtések:

a) kb. 26000 (6000 tárgyszó + 20000 kulcsszó), minden megoldást elfogadtunk.
b) Házi dolgozatok, szakdolgozatok és tudományos publikációk írásában. (Keresés, teljes szövegek elérése, helyes forrásmegjelölés, forrásértékelés, a dolgozatok publikálása, stb.)

5. heti kérdés:

Kutatások, disszertációk. A Corvinus Egyetem keletkezett tudományos kutatások és doktori disszertációk a Corvinus Repozitóriumában találhatóak. Mivel ezeket az anyagokat a SuperSearch is indexeli, így ott is kereshetőek.
Remek gyűjtemény a DART Europe-adatbázis, mely teljes szövegű, európai PhD-disszertációkat tartalmaz. A tézisek feltöltésében 28 európai ország vesz részt, többek között a Corvinus Egyetem is.

Adatbázis "Ki mit tud?" - megfejtések és a játék 4. része

3. heti megfejtések:

a) Economics and Finance 2017-2019, Behavioral Science and Psychology 2017 és Political Science and International Studies 2017-2019.

b) Free Access-re kell kattintani.

4. heti kérdés:                                                     

Közgazdaságtan, üzleti tudományok adatbázisa: Econbiz.

Az adatbázist a ZBW German National Library of Economics működteti. Elérést kínál a saját állományán túl, egyéb teljes szövegű közgazdasági dokumentumokhoz is, pl .a RePEc, EconStor, stb. Extra szolgáltatásai többek között a tezaurusz nyújtotta keresés, az eseménynaptár, a Career Kit, ill. az EconDesk (online segítségnyújtás).

Beküldési határidő: 2020. március 15. 

Oldalak