Kulcsszó:  

Kulcsszó:  

Cím szerint:  

adatbazisokkolcsonzes, hosszabbitascorvinus kutatasokkonzultacios szobak

Könyvtári kölcsönzés változás június 22-től

A könyvtár budapesti telephelyén újraindítja a kölcsönzési szolgáltatásokat a Corvinus Egyetem oktatói, alkalmazottai és hallgatói számára május 28-tól.

2020. június 22-től a könyvtár budapesti telephelyén a kölcsönzési szolgáltatásokat minden beiratkozott olvasója igénybe veheti.

A kölcsönzés menete
Kölcsönzési igény leadható online űrlap kitöltésével vagy e-mailben a library@uni-corvinus.hu címre.

A kért műről, kérjük, adja meg a következő adatokat: szerző, cím, kiadó, megjelenési év. Gyorsítja a mű azonosítását, ha elküldi a könyv katalógusbeli direktlinkjét,
(példányadatok alatt) pl. http://hunteka.uni-corvinus.hu/hu/record/-/record/BCEKK391549

Egyidejűleg legfeljebb 4 kötet kérhető.

Kölcsönzésre hétfőtől csütörtökig van lehetőség 9 és 17 óra között.
A 11:00 óráig beérkező igények átvehetők délután 14:00 és 17:00 óra között, de legkésőbb a következő munkanapon 17 óráig.
A 11:00 óra után érkező igények átvehetők a következő munkanapon 9:00 és 17:00 óra között.
A csütörtökön 11.00 óra után beérkező kérések alapján a könyvek hétfőn vehetők át.
A könyv átvételekor hozzák magukkal a könyvtári kártyájukat, minden esetben viseljenek szájmaszkot és tartsák be a biztonsági előírásokat.

Kikölcsönzött könyvek visszaadása
A kikölcsönzött könyveket a könyvtár bejárat előtti könyvdobó szekrénybe helyezheti el hétfőtől csütörtökig 9:00 és 17:00 óra között. A bedobóból kivett könyvek 72 órára karanténba kerülnek, ezt követően történhet meg a kötetek könyvtári rendszerben történő visszavétele.  A könyvek csak ezt követően kerülnek le az Ön nevéről.

A már kikölcsönzésre került könyvek esetében a kölcsönzési határidőt meghosszabbítottuk 2020. szeptember 4-ig. Kérjük azonban, hogy aki teheti, hozza vissza a nála lévő könyveket a rájuk várakozó olvasók érdekében.

Kvízjáték-eredményhirdetés

Lezárult a 14 hetes adatbázis-kvíz, íme a helyezettek:
1. Pintér Tamás
2. Parajdi Fanni
3. Varga Balázs

A verseny győzteseinek gratulálunk, s reméljük, hogy minden játékos hasznos információkat szerzett a terítékre került adatbázisokból.

Adatbázis "Ki mit tud?" - 14. heti megfejtés

A játék utolsó, 14. heti megfejtései a következők:
a) Szent István király ünnepéről.
b) Magyar, angol, német.
c) Nem, 2006. január 1-jétől megszüntették.

Ezzel lezárult a szemeszteren átívelő kvízjáték. Eredményhirdetés hamarosan.

Játssz és nyerj az EconBiz adatbázissal!

econbizIsmered az EconBiz adatbázist? Könnyen eligazodsz, ha szakirodalmat keresel benne? Magyarországon tanuló egyetemi hallgató vagy? Ha igen, akkor vegyél részt a 2020. május 25-tól június 7-ig tartó nemzetközi információkereső játékban, és nyerj értékes nyereményeket összesen 500 euró értékben.
A versenyfeladatok itt érhetők el: EconBiz Student Competition 2020

Adatbázis "Ki mit tud?" - 13. heti megfejtés és az utolsó, 14. heti játék

13. heti megfejtés:
a) 360 fokos felvétel, minden irányból veszik ugyanazt a jelenetet.
b) pl. Composition series I., II., Refining a thesis, The elements of argument, etc.

14. heti kérdés témája:

Közlönyök, joganyagok: Közlönyök online, Nemzeti Jogszabálytár.  Jogtár (Wolter Kluwers). Az előbbi kettő ingyenes forrás, a Jogtárra előfizetéssel rendelkezünk. Az ingyenes források közül a Közlönyök online elsődleges forrás, míg a Nemzeti Jogszabálytár utánközlő, másodlagos, viszont a hatályos jogszabályokon túl egyéb joganyagokat is tartalmaz.
A Jogtár magyar és EU-s joganyagokat, bírósági döntéseket, folyóiratokat, s egyéb kiegészítő forrásokat is tartalmaz. Egyedülálló a Corpus Juris Hungarici, mely 1000 év törvényeit tartalmazza (1000-1948).

 

HeinOnline jogi adatbázis - tesztelési lehetőség

A HeinOnline a nyelvű jogi dokumentumok adatbázisa. Az adatbázis több önálló részből áll, ezek közt több mint kétezer jogi szakfolyóirat tartalma, a jogtudomány klasszikus művei, az ENSZ jogi dokumentumainak gyűjteménye, valamint a világ államainak alkotmányai is megtalálhatóak. Az adatbázis 2020. december 31-ig érhető el az egyetemi hálózat gépeiről és VPN kapcsolattal.

ProQuest ABI Inform - tesztelési lehetőség

A ProQuest ABI Inform adatbázisa (ABI/INFORM Global, ABI/INFORM Trade and Industry és a ABI/INFORM Dateline) közgazdaságtudományi, gazdasági és üzeti publikációkat (folyóiratcikkek, tanulmányok, üzleti hetilapok/magazinok) és iparági jelentéseket tartalmaz. Az adatbázis 2020. június 30-ig érhető el az egyetemi hálózat gépeiről és VPN kapcsolattal.

Szakdolgozatíró tréning - videó

A Könyvtár szakdolgozatíró tréningsorozata a tavaszi szemeszterben lezárult, de az előadás felvétele május 15-ég elérhető. A források használatát, a hivatkozások kezelését és a dolgozat formai, stílusbeli követelményeit bemutató előadás hasznos lehet a szakdolgozat leadása előtt álló és 2-3. évfolyamos hallgatóknak is.

 

 

Adatbázis "Ki mit tud?" - 8. heti megfejtés és 9-10. heti játék

8. heti megfejtés: itt bármit elfogadtunk, s ha valaki még kedvet érez kutakodni a felkínált statisztikai adatbázisokban, küldjön nyugodtan megfejtést.

9. heti kérdés témája:

Pénzügyi szervezetek adatbázisai: IMF, OECD. Az IMF eLibrary adatbázisa az IMF folyóirataihoz, könyveihez, tanulmányaihoz, illetve statisztikai adataihoz ad hozzáférést. A források olyan témaköröket érintenek, mint pl. a makroökonómia, globalizáció, demográfia, fejlesztéspolitika, kereskedelem, stb.
Az OECD online könyvtára könyveket, folyóiratokat, statisztikákat kínál az OECD országokról.

10. heti kérdés témája:

Kutatásmódszertani adatbázis: Sage Research Method (SRM). A benne lévők dokumentumok (könyvek, enciklopédia-szócikkek, folyóiratcikkek) segítséget nyújtanak kutatási projekt felépítéséhez. A dokumentumokon túl egyéb segédeszközöket is kínál: projekt-tervező, módszertani térkép, stb.

Beküldési határidő: 2020. április 26.

Oldalak