Kulcsszó:  

Cím szerint:  

adatbazisokkolcsonzes, hosszabbitascorvinus kutatasokkonzultacios szobak

Könyvtári szolgáltatás-változások november 10-től

A könyvtári szolgáltatások november 10-től a következőképpen változnak.

A könyvtári olvasótermek zárva tartanak.

Online források: Elektronikus forrásaink - adatbázistartalmak, e-könyvek, e-folyóiratok, repozitóriumban lévő dokumentumok - elérhetőek VPN-en át Egyetemünk hallgatói és oktatói számára.

Online tréning és konzultációk:  Folytatódnak a Microsoft Teams-en.

Könyvek kölcsönzése:

A kölcsönzés űrlapon igényelhető a beiratkozott olvasók számára.

A könyvtárosok minden kölcsönzési igényre válaszolnak, és jelzik, hogy a kért könyv kölcsönözhető-e, illetve mikortól lehet átvenni. Az átvétel hétköznapokon 10:00 és 18:00 óra között lehetséges.

Kölcsönzési határidő hosszabbítás: A lehetséges hosszabbítások számát felemeltük 5 alkalomra. Kérjük, figyeljenek a határidőkre, nincs automatikus hosszabbítás.

Könyvek visszaadása: A kikölcsönzött könyveket a könyvtár bejárat előtti könyvdobó szekrénybe helyezheti el hétfőtől péntekig 8:00 és 18:00 óra között. A bedobóból kivett könyvek a visszavételt követően 72 órára karanténba kerülnek. A könyvek visszaküldhetők postai csomagban is.

Beiratkozás: A nem Corvinus Egyetemi polgárok köréből a könyvtár új beiratkozást átmenetileg nem fogad be, a 2020. március 1. előtt lejárt tagságok meghosszabbítására sincs lehetőség.

A 2020. március 1. után lejáró olvasójegyek érvényességét kérésre meghosszabbítja a könyvtár 2020. december 31-ig, illetve a koronavírus miatt kieső időtartammal (105 nap), ha az kedvezőbb.

  

Bevezető az InCites Benchmarking and Analyticsbe

Az InCites Benchmarking and Analytics webalapú kutatásértékelő eszköz megismerésére nyílik lehetőség egy webinár keretében. A webinár során bemutatják, hogyan használható fel a bibliomteriai elemzések az intézményi kutatási stratégia támogatására az intézményi produktivitás elemzésével, együttműködések figyelésével, befolyásos kutatók azonosításával, valamint az erős oldalak és lehetőségek felmérésével.

Regisztrálni ezen a linken lehet.

Időpont: 2021. január 19. 10.00-11.00

 

Változások az előfizetett könyvtári adatbázisokban

2021-től elérhetővé vált a Napvilág Kiadó e-könyvcsomagja. Műveikkel a társadalmi problémák bemutatását, a XX. század történetének kritikus feldolgozását és a jelenkortörténet-kutatás eredményeit mutatják be.

A Web of Science adatbázis kibővült a Journal Citation Report (JCR) és az InCites elemző platformmal. A JCR a folyóiratokat értékeli, míg az InCites teljeskörű bibliometriai elemzéseket tesz lehetővé. Az InCites használatához mindenképp létre kell hozni egy felhasználói fiókot (korábban létrehozott fiók pl. Endnote-hoz is használható). A Clarivate Analytics cég január folyamán webinar keretében mutatja be az InCites hatékony használatát, a részletekkel később jelentkezünk.

Kibővült az EMIS adatbázis is a közép- és kelet-európai régióra vonatkozó adatokkal, valamint elérhetővé vált a dashboard (saját felület) és az alert-funkció (hírfigyelés, követés) is.

Ismét elérhető az Akadémiai Kiadó szótárcsomagja, mely egy- és kétnyelvű, általános- és szakszótárat kínál. Saját fiók létrehozásával a szótárak bárhonnan elérhetőek.

Az Arcanum Digitális Tudománytár (ADT) kikerült az EISZ-kínálta előfizetési lehetőségek közül. Jelenleg a folyóiratok tartalomjegyzéke ingyenesen böngészhető, de a teljes szöveghez nincs hozzáférésünk.

A frissített adatbázislista tartalmi leírásokkal itt érhető el.

Új könyveink 2020/4

könyvekA könyvtárunk által beszerzett új könyvek figyelemmel kísérhetők az új könyveink listájában. A friss lista a szeptembertől november végéig állományba vett, idén és az elmúlt négy évben megjelent könyvekről tájékoztat témakörönkénti és cím szerinti bontásban.

Szakdolgozatíró konzultációk esti időpontban is

A könyvtári konzultációk esti időpontokban is elérhetőek a hallgatók számára. Segítséget kaphatsz a források közötti eligazodásban, megismerkedhetsz a hatékony szakirodalomkeresés- és kezelés módszereivel, eszközeivel. Bemutatjuk a hivatkozás szabályait, a szövegegyezőség vizsgálat egyetemi gyakorlatát. Tippeket adunk a dolgozat felépítésére, stílusára vonatkozóan. A konzultációkat online, Teams csoportban tartjuk. Jelentkezni a stud-os corvinusos címmel lehet.

A megtelt időpontokat folyamatosan töröljük.

Regisztráció a konzultációkra

InCites - online bemutató

Az InCites próbahozzáféréshez kapcsolódóan online bemutatót tart a WoS képviselője.
Időpont: Szeptember 16. (szerda), 11.00-12.00.
A részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött.

Oldalak