Corvinus Pénzügyi Laboratórium (FinLab)

A Budapesti Corvinus Egyetemen 2013. novemberében nyílt meg a világ legnagyobb tőzsdéinek kereskedési adataihoz hozzáférést biztosító Bloomberg kereskedési terem. Az egyetemi “trading room” létrehozásának és működtetésének fő célkitűzése, hogy a nemzetközi trendeknek megfelelően támogassa a Budapesti Corvinus Egyetemen folyó pénzügyi oktatás és kutatás módszertani megújulását és ennek révén tovább növelje egyetemi programjaink vonzerejét és a pénzügyi tudományok elismertségét minden területen.

Az exkluzív számítógépes Pénzügyi Laboratórium úgy került kialakításra a Központi Könyvtár üvegfalú termében, hogy a belépő úgy érezze magát, mintha egy nagy pénzügyi intézmény kereskedési termében lenne. A kétmonitoros munkaállomásokon 15 perces késleltetéssel lehet nyomon követni a világ valamennyi nagy tőzsdéjén zajló kereskedést, a legkülönbözőbb gazdasági híreket, és rendelkezésre áll a piacok minden fontos jellemzőit tartalmazó, esetenként több évtizedre visszanyúló historikus Bloomberg adatbázis is.

A Corvinus Pénzügyi Laboratóriumot az egyetem oktatói és hallgatói használhatják. A laboratóriumot a Befektetések és Vállalati Pénzügyek Tanszék működteti.

Nyitvatartás

A szorgalmi időszakban a nyitva tartás a terem órarendjéhez igazodik, a FinLab terem a konzultációs időpontokban használható, minden hétköznap 8 és 21 óra között. A terem használatára a Moodle rendszeren keresztül lehet jelentkezni. A moodle-be belépve balra egy kis ablakban a “FinLab Foglalás//Reservation”. Erre kattintva lehet blokkot foglalva (hétköznap 1 blokk 45 perces, szombaton 60 perces). A terem használati szabályai a következők:

1. A termet egyelőre csak Corvinus-os diákok használhatják.
2. A terembe kabátot, enni- és innivalót bevinni tilos. A mobiltelefonokat le kell halkítani.
3. Ha nincs minden gép lefoglalva, akkor foglalás nélkül is használható a terem.
4. Az órák ideje alatt a termet csak a kurzus oktató előzetes engedélyével lehet.

További információ a Befektetések és Vállalati Pénzügyek Tanszék oldalán található.