Corvinus Pénzügyi Laboratórium (FinLab)

A Budapesti Corvinus Egyetemen 2013. novemberében nyílt meg a világ legnagyobb tőzsdéinek kereskedési adataihoz hozzáférést biztosító Bloomberg kereskedési terem. Az egyetemi “trading room” létrehozásának és működtetésének fő célkitűzése, hogy a nemzetközi trendeknek megfelelően támogassa a Budapesti Corvinus Egyetemen folyó pénzügyi oktatás és kutatás módszertani megújulását és ennek révén tovább növelje egyetemi programjaink vonzerejét és a pénzügyi tudományok elismertségét minden területen.

Az exkluzív számítógépes Pénzügyi Laboratórium úgy került kialakításra a Központi Könyvtár üvegfalú termében, hogy a belépő úgy érezze magát, mintha egy nagy pénzügyi intézmény kereskedési termében lenne. A kétmonitoros munkaállomásokon 15 perces késleltetéssel lehet nyomon követni a világ valamennyi nagy tőzsdéjén zajló kereskedést, a legkülönbözőbb gazdasági híreket, és rendelkezésre áll a piacok minden fontos jellemzőit tartalmazó, esetenként több évtizedre visszanyúló historikus Bloomberg adatbázis is.

A Corvinus Pénzügyi Laboratóriumot az egyetem oktatói és hallgatói használhatják. A laboratóriumot a Befektetések és Vállalati Pénzügyek Tanszék működteti.

Nyitvatartás

A FinLab terem nyitvatartási ideje megegyezik a könyvtáréval:  hétköznapokon: 8-21, szombaton: 10-16
ld. még a könyvtári  rendhagyó nyitvatartást
 
A terem használatára a Moodle rendszeren keresztül lehet jelentkezni.
A Moodle-ban, balra egy kis ablakban a "FinLab Foglalás//Reservation"-ra kattintva lehet blokkot foglalni (hétköznap 1 blokk 45 perces, szombaton 60 perces), elkezdődött blokk is foglalható.

Első használók 16-20 óra között kérhetik a demonstrátorok, tanárok segítségét

További információ a Befektetések és Vállalati Pénzügyek Tanszék oldalán található.