Technikai szolgáltatások

A fénymásolás és nyomtatás szolgáltatás 2020. november 30-án megszűnik a könyvtárban. November 30-ig használhatók fel a  megvásárolt nyomtatójegyek.

Szkennelés

A 2. emeleti 210-es szobában önkiszolgáló szkenner használható. A szkennelt dokumentumok egy ideiglenes tárhelyről érhetők el 48 órán keresztül. A letöltéshez kapcsolódó elérhetőség a szkennelés végén választható (e-mail, qr-kód, manuális). A szolgáltatás ingyenes.

 

Számítógép-használat

A Könyvtár 1. emeletén E-labor elnevezéssel két teremben 32-32 számítógépes munkaállomás áll a beiratkozott egyetemi polgárok rendelkezésére. Az internetkapcsolattal ellátott számítógépek az egyetem Informatikai Szolgáltató Központja által biztosított szoftverkörnyezettel rendelkeznek. Külső olvasók számára webböngésző szolgáltatás használatát biztosítjuk. 

A számítógépeket kizárólag a beiratkozott olvasók használhatják, külön előjegyzés nélkül, érkezési sorrendben. Az egyetem oktatói és hallgatói az ISZK-tól kapott CUSMAN azonosítójukkal és jelszavukkal léphetnek be. Külső olvasók a használathoz szükséges azonosítókat beiratkozáskor a Könyvtár munkatársaitól kapják meg. Lehetőség van mentésre, USB csatlakozásra és az egyetemi központi tárhely elérésére.

Virtual Private Network (VPN)

A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy otthoni/távoli számítógép a Corvinus Egyetem informatikai hálózatához csatlakozzon, így - többek közt - a Könyvtárból és az Egyetem területéről elérhető online források (e-folyóirat-gyűjtemények, adatbázisok) otthonról hozzáférhetők. A VPN használatára a Corvinus Egyetem oktatói, hallgatói és munkatársai jogosultak. A szolgáltatást egyetemünkön az Informatikai Szolgáltatóközpont (ISZK) működteti.
Ismertető a VPN kapcsolat beállításáról
ISZK Ügyfélszolgálat: 482-7500 vagy e-mailben: helpdesk@uni-corvinus.hu

Wi-Fi

A Könyvtár teljes területén elérhető szolgáltatást a Budapesti Corvinus Egyetem munkatársai és hallgatói egyetemi informatikai azonosítóval tudják használni.
Használati útmutató
Beiratkozott olvasóink - akik nem a Corvinus Egyetem polgárai - a szolgáltatási pultnál igényelhetik a Wi-Fi szolgáltatást.