Állomány

A könyvtár állománya közel 400 ezer kötet könyvet, disszertációt, kéziratot, jegyzetet tartalmaz. Fő gyűjtőkörébe a Budapesti Corvinus Egyetemen folyó képzés és kutatás szakirodalma tartozik, de Magyarországon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkezik a közgazdaságtudomány és üzleti tudományok terén. A legfrissebb művek mellett olvashatók, kutathatók a 18-20. század magyar és külföldi gazdaságtudományi szakirodalmának remekei is. A könyvtár az OECD letéti könyvtára. A gyűjtemény mintegy 100 ezer kötete az olvasótermek szabadpolcain érhető el, többi része raktárból kérhető. Az olvasótermekben a szakkönyvek témacsoportok szerint helyezkednek el. Az állományról a számítógépes katalógusban tájékozódhat, a régi - a katalógusban még fel nem dolgozott - művekről a könyvtár munkatársai adnak felvilágosítást. A papíralapú irodalom mellett egyre fontosabbak a könyvtár által szolgáltatott elektronikus források. Ezek több tízezer szakfolyóiratot, számos gazdasági, üzleti, statisztikai és jogi információt tartalmazó adatbázist, valamint az egyetemen keletkező tartalmakat közreadó elektronikus repozitóriumokat foglalnak magukban.

 


Európai Dokumentációs Központ
BCE EK

Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta létre 1963-ban olyan egyetemeken és főiskolákon, ahol európai integrációs képzés folyik. Célja, hogy az egyetemi oktatásban és kutatásban részt vevő akadémiai kör számára elsődleges hozzáférést biztosítson az Európai Unió hivatalos kiadványaihoz.
Könyvtárunkban az EDK gyűjtemény a teljes nyitva tartás ideje alatt hozzáférhető beiratkozás vagy napijegy váltása után.

Gyűjteményünk elsősorban elektronikusan hozzáférhető dokumentumok gyűjteménye, e-forrásokra épül, jelentős részük az interneten keresztül is elérhető a nap 24 órájában.
Gyűjteményünk másik részét a könyvtár által vásárolt, az Európai Unióval foglalkozó folyóiratok, könyvek alkotják. Ezek a könyvtár állományába integráltan helyezkednek el, a katalógusban kereshetők.

Magyarországon jelenleg 13 dokumentációs központ működik, az Országgyűlési Könyvtárban található az Európai Unió Letéti Könyvtára.

Kapcsolat:
Kőrösi Krisztina
Telefon: +36 1 482 7009
E-mail: krisztina.korosi@uni-corvinus.hu

Ajánlott források