Mire jó a DOI?

doiHogyan kap a PhD disszertáció DOI azonosítót? Hogyan kell elhelyezni a hivatkozásokra vonatkozó DOI-kat. Milyen esetekben van egyáltalán DOI? Bemutató főként doktoranduszoknak.
Helyszín: Központi Könyvtár oktatóterem.
Kezdési időpontok: 2014. november 26. 14 óra és 2014. december 2. 10 óra
Jelentkezés

Elégedettségmérés

surveyMi a véleménye a könyvtárunkról? Mely szolgáltatásainkat használta már? Milyen szolgáltatást keresett, amit nem talált meg a kínálatunkban? Megtalálta, de nem volt teljesen elégedett vele?

Kíváncsiak vagyunk a könyvtárosok munkájával és könyvtári szolgáltatásainkkal kapcsolatos véleményére, ezért kérjük, hogy töltse ki kérdőívünket.

Válaszaikból képet szeretnénk nyerni arról, mit várnak el könyvtárunktól, milyen szolgáltatásainkat használják, illetve mire tartanának igényt.

Kérjük, segítse véleményével munkánkat, fejlesztési irányunk pontosítását.
A kérdőívet 2014. december 15-ig lehet kitölteni .

IMF eLibrary teszt december közepéig

IMF LibraryMostantól december 13-áig tesztelhető az IMF eLibrary adatbázis, mely az IMF kiadványaihoz (könyvek, folyóiratok, műhelytanulmányok és jelentések) és statisztikai adataihoz ad hozzáférést. A kiadványok (eLIBRARY) és a statisztikai adatbázis (IMF Data) között az oldal tetején lévő menüben lehet váltani. Az adatbázis a Corvinus Egyetem területéről érhető el.

J.P. Morgan Research - tesztelési lehetőség

JP Morgan Research database - logoA J.P. Morgan Research adatbázis több ezer iparági jelentés mellett részletes gazdasági és pénzügyi elemzéseket, adatokat tartalmaz a globális és regionális gazdaságról. Az egyedülállóan gazdag  adatbázisban 2011-től napjainkig tartó időszakra vonatkozó adatok találhatók (egyhetes késleltetéssel). A tesztelési lehetőség 2014. december 31-éig tart és az egyetem informatikai hálózatából érhető el. 

Henry Stewart Talks - online előadások szabadon

A 2014 végéig szabadon hozzáférhető Henry Stewart Talks - Marketing & Management Collection online kurzusai újabb előadásokkal és sorozatokkal bővültek. A gyűjtemény több mint 800 audiovizuális előadást tartalmaz a marketing és menedzsment főbb témaköreinek vezető szakértőitől. Az angol nyelvű online tananyagok az egyetem területéről érhetők el, távolról pedig VPN-nel.

MTMT műhely – Idézők Extra!

tréning logoCsoportos képzésre, műhelymunkára várjuk Önöket, melynek célja áttekinteni az idézők, hivatkozások keresésének lehetőségeit és bemutatni az MTMT-ben való beillesztés formáit. A képzést a BCE MTMT adminisztrátora, Bavalicsné Kerekes Beáta fogja tartani a Központi Könyvtár oktatótermében (C épület, I. emelet). A képzés időtartama várhatóan 1 óra.

Időpontok:
2014. december 4. (csütörtök) 13.30

Jelentkezés

Cikkek Kelet-Közép Európáról

Taylor and FrancisA Taylor and Francis kiadó egy szabadon elérhető válogatást tett közzé kelet-közép-európai vonatkozású cikkeiből. Az elérhető tanulmányok tematikus bontásban böngészhetők a kiadó oldalán. A cikkek 2014 december 31-éig érhetők el.

Most mutasd meg! - a Prezi

preziKreativitás + Virtuális vászon = Korlátok nélküli prezentáció
30 perces tréning, hogy tudásod izgalmas látvánnyá váljon! A tréning helyszíne a könyvtári oktatóterem.
Időpontok és jelentkezés:

Kortyolj! Tudásszomjoltó tréningek minden kedden és csütörtökön

viz Források - Tudományos keresők, katalógus, szakirodalmi adatbázisok: kedd 9.30, 15.10, csütörtök 9.30, 15.10, II. emelet, 211. konzultációs szoba. Jelentkezés

H2O - Hivatkozások, hivatkozáslisták okosan: Zotero: kedd 10.00, 15.40, csütörtök 10.00, 15.40, II. emelet 211. konzultációs szoba. Jelentkezés

EBSCO Discovery Service közös kereső

ebsco discovery serviceElérhető a könyvtár honlapján az EBSCO Discovery Service szolgáltatás. Az EDS egy átfogó keresőmotor, mely egy felületen teszi kereshetővé a könyvtáron keresztül hozzáférhető tudományos adatbázisokat, e-folyóiratokat és a könyvtári katalógust.