Cím szerint:

Kulcsszó:  

Cím szerint:

Keresés:

adatbazisokkolcsonzes, hosszabbitascorvinus kutatasokkonzultacios szobak

Nyitvatartás változás - 2016. február 5-6.

Műszaki okok miatt a könyvtár 2016. február 6-án, szombaton zárva tart.
2016. február 5-én, pénteken 17 órakor zár. Az internet-, a katalógus, valamint a beiratkozási és kölcsönzési szolgáltatások 16 óráig működnek. Megértésüket köszönjük.

Corvinus Kutatások repozitórium - 2015 számokban

2015 folyamán a Corvinus Kutatások repozitórium 361 tétellel gyarapodott, így jelenleg több, mint 1800 teljes szöveggel hozzáférhető tételt tartalmaz. Az év során összesen 125.309 alkalommal töltötték le a publikációkat a világ minden tájáról, a legnépszerűbb művek több, mint 1000 letöltést értek el. A repozitórium tavalyi évi statisztikái az alábbi infografikán tekinthetők meg.

Gyarapodási lista 2015/3

könyvekA könyvtárunk által beszerzett új könyvek figyelemmel kísérhetők a gyarapodási listában. A friss lista a november és december hónapban állományba vett könyvekről tájékoztat témakörönkénti és cím szerinti bontásban.

Arcanum Digitális Tudománytár

arcanumMostantól online elérhető az Arcanum Digitális Tudománytár, Magyarország legnagyobb és folyamatosan bővülő digitális periodika adatbázisa, amely a teljesség igényével teszi hozzáférhetővé több száz hazai tudományos és szakfolyóirat, valamint heti- és napilap minden számát. A kiadványok a Corvinus Egyetem területéről érhetők el. Egyetemi polgárok számára távoli (pl. otthoni) hozzáférésre is lehetőség van a VPN szolgáltatás használatával.

Boldogok az ausztrálok - OECD Better Life Index 2015

oecd better life indexA finneknek fontos az oktatás, a japánoknak a biztonság, az ausztrálok és a dánok pedig boldogságra vágynak. Mindez, és még sok további érdekesség derül ki az OECD Better Life Index frissített, 2015-ös adataiból, melynek célja az, hogy a GDP-n túl számos egyéb tényező figyelembe vételével vizsgálja az egyes országok jóllétének mértékét. A vizsgált szempontok eltérő súlyozásával saját indexet is készíthetünk a látványos grafikonokkal ellátott oldalon.

Mérhető versenyképesség

grafikonA Világgazdasági Fórum legújabb (2015-2016 évekre vonatkozó) versenyképességi rangsorában 140 ország gazdasági potenciáljának összehasonlítás alapján Svájc, Szingapúr és az Amerikai Egyesült Államok végzett a lista élén. Az egyes szempotok szerint rendezhető  rangsor és az elemzés összefoglalója szabadon elérhető a szervezet honlapján

A Corvinus Kutatások legnépszerűbb publikációi az elmúlt egy évben

statisztika ikonA Corvinus Kutatások intézményi repozitóriumban jelenleg elérhető több mint 1600 teljes szövegű publikációt az elmúlt évben mintegy 133 000 alkalommal töltötték le. A külföldi felhasználók aránya az egy évvel korábbihoz hasonlóan alakult.
Az 50 legtöbbször letöltött publikáció (2014. június 15 - 2015. június 15.)
A letöltések országonkénti megoszlása (2014. június 15 - 2015. június 15.)

Oxford Research Encyclopedias

oxfordAz Oxford University Press útjára indította az Oxford Research Encyclopedias online gyűjteményét, mely számos, a tudományos élet számára releváns digitális enciklopédiát foglal magában, több mint 20 tudományterületről. Az adatbázis bárhonnan szabadon elérhető.

Oldalak