Kulcsszó:  

Cím: Szerző:  

Cím szerint:

Keresés:

adatbazisokkolcsonzes, hosszabbitascorvinus kutatasokkonzultacios szobak

Tavaszi Taylor and Francis akció

A Taylor & Francis kiadó 2017. május 31-ig próbahozzáférést biztosít a Social Science & Humanities, illetve Science & Technology kollekcióihoz a Taylor & Francis Online felületén. A folyóiratok az egyetem területéről érhetők el, egyetemi polgárok számára távoli hozzáférésre is lehetőség van a VPN szolgáltatás használatával.

New York Times próbahozzáférés

2017. április 30-ig tesztelhető a The New York Times online kiadása. A cikkek az egyetem területéről érhetők el, regisztráció nem szükséges. Egyetemi polgárok számára távoli hozzáférésre is lehetőség van a VPN szolgáltatás használatával.

Wiley folyóiratok - tesztelési lehetőség

A Wiley kiadó 2017. március 13-tól május 12-ig kéthónapos próbahozzáférést nyújt a teljes folyóirat-gyűjteményéhez (jellemzően 1997-től). A gyűjtemény az egyetem területéről érhető el, egyetemi polgárok számára távoli hozzáférésre is lehetőség van a VPN szolgáltatás használatával.

Változások a könyvtárhasználati szabályzatban

2017. március 16-tól a könyvtárhasználati szabályzat a következők szerint módosul: a negyedéves olvasótermi jegy megszűnik, olvasótermi jegy csak fél évre váltható. Elveszett olvasótermi jegy díjmentesen nem pótolható.

Új könyveink 2017/1

könyvekA könyvtárunk által beszerzett új könyvek figyelemmel kísérhetők az új könyveink listájában. A friss lista a január és február hónapban állományba vett könyvekről tájékoztat témakörönkénti és cím szerinti bontásban.

Corvinus Kutatások repozitórium - 2016 számokban

2016 folyamán a Corvinus Kutatások repozitórium 351 tétellel gyarapodott, így jelenleg több, mint 2100 teljes szöveggel hozzáférhető tételt tartalmaz. Az év során összesen 177.056 alkalommal töltötték le a publikációkat a világ minden tájáról, a legnépszerűbb művek több, mint 1000 letöltést értek el. A repozitórium tavalyi évi statisztikái az alábbi infografikán tekinthetők meg.

MeRSZ: digitális szakkönyvek, jegyzetek az Akadémiai Kiadótól

Szabadon hozzáférhető az Akadémiai Kiadó tudományos- és szakkönyveket kínáló elektronikus gyűjteménye, a Magyar Elektronikus Referenciaművek Szolgáltatás. Külön megtekinthető a gazdasági témájú könyvek listája, a szerzők között többen is egyetemünk oktatói. A könyvek között több kötelező olvasmány is megtalálható. A gyűjtemény az egyetem területéről érhető el, egyetemi polgárok számára távoli hozzáférésre is lehetőség van a VPN szolgáltatás használatával.

Segítség, szakdolgozatot írok! - Szakdolgozati konzultációs műhely a könyvtárban

Várunk minden kedden és csütörtökön a könyvtárban, hogy segítsünk, ha elakadtál a szakdolgozatírással. Ötleteket, tanácsokat kaphatsz dolgozatod témájával, szerkezetével, stílusával, hivatkozásjegyzékével kapcsolatban. Hozd el az elkészült bevezetőt, összegzést, nézzük át együtt! Időpont: kedd 15.00-16.00, csütörtök 10.00-11.00 (a szorgalmi időszakban)
Helyszín: I. / 111. konzultációs szoba. Jelentkezés

MarketLine - új adatbázis a könyvtárban

Új adatbázissal bővült gyűjteményünk: mostantól hozzáférhető a MarketLine üzleti információs adatbázis, mely 30 ezernél több cégprofilt, 3 ezernél több iparági profilt, több mint száz országprofilt, esettanulmányokat és piaci jelentéseket, valamint 60 ezernél is több naprakész üzleti hírt tartalmaz. A gyűjtemény az egyetem területéről érhető el, egyetemi polgárok számára távoli hozzáférésre is lehetőség van a VPN szolgáltatás használatával.

Oldalak