Kutatási infrastruktúra a Corvinuson

booksA Corvinus Kutatások repozitórium és a Corvinus PhD disszertációk gyűjtemény bekerült a NEKIFUT projekt regisztrált kutatási infrastruktúra (RKI) adatbázisba. A hazai és nemzetközi tudományos láthatóság növelése érdekében kérjük, hogy a tudományos publikációkat helyezzék el Corvinus Kutatások repozitóriumba. A feltöltési lehetőségekről a kiadványmenedzsment oldalon tájékozódhat. 

Változások a vizsgaidőszakban

- Tankönyvek kölcsönzési időtartama Corvinus hallgatók számára 5 nap, 1 hosszabbítási lehetőséggel, ha nincs előjegyzés a művekre.
- Tankönyvek esetében a késedelem díja: 180 Ft/nap/kötet.
- Egy-egy éjszakára, illetve a hétvégi zárva tartás idejére kikölcsönözhetőek az olvasótermi tankönyvek többes példányai. A zárás órájában kérhetőek el, és a következő nyitvatartási napon 10 óráig kell visszaadni az elvitt köteteket. A késedelem díja: 1000 Ft/nap/kötet.

Meghosszabbított szombati nyitva tartás:
2014. december 13-án nyitva 9-20 óráig
2014. december 20-án nyitva 9-16 óráig
2015. január 10-én, 17-én, 24-én nyitva 9-16 óráig

2014. december 22. és 2015. január 4. között a könyvtár zárva lesz.

Elégedettségmérés

surveyMi a véleménye a könyvtárunkról? Mely szolgáltatásainkat használta már? Milyen szolgáltatást keresett, amit nem talált meg a kínálatunkban? Megtalálta, de nem volt teljesen elégedett vele?

Kíváncsiak vagyunk a könyvtárosok munkájával és könyvtári szolgáltatásainkkal kapcsolatos véleményére, ezért kérjük, hogy töltse ki kérdőívünket.

Válaszaikból képet szeretnénk nyerni arról, mit várnak el könyvtárunktól, milyen szolgáltatásainkat használják, illetve mire tartanának igényt.

Kérjük, segítse véleményével munkánkat, fejlesztési irányunk pontosítását.
A kérdőívet 2014. december 19-ig lehet kitölteni.

IMF eLibrary teszt december közepéig

IMF LibraryMostantól december 13-áig tesztelhető az IMF eLibrary adatbázis, mely az IMF kiadványaihoz (könyvek, folyóiratok, műhelytanulmányok és jelentések) és statisztikai adataihoz ad hozzáférést. A kiadványok (eLIBRARY) és a statisztikai adatbázis (IMF Data) között az oldal tetején lévő menüben lehet váltani. Az adatbázis a Corvinus Egyetem területéről érhető el.

J.P. Morgan Research - tesztelési lehetőség

JP Morgan Research database - logoA J.P. Morgan Research adatbázis több ezer iparági jelentés mellett részletes gazdasági és pénzügyi elemzéseket, adatokat tartalmaz a globális és regionális gazdaságról. Az egyedülállóan gazdag  adatbázisban 2011-től napjainkig tartó időszakra vonatkozó adatok találhatók (egyhetes késleltetéssel). A tesztelési lehetőség 2014. december 31-éig tart és az egyetem informatikai hálózatából érhető el. 

Henry Stewart Talks - online előadások szabadon

A 2014 végéig szabadon hozzáférhető Henry Stewart Talks - Marketing & Management Collection online kurzusai újabb előadásokkal és sorozatokkal bővültek. A gyűjtemény több mint 800 audiovizuális előadást tartalmaz a marketing és menedzsment főbb témaköreinek vezető szakértőitől. Az angol nyelvű online tananyagok az egyetem területéről érhetők el, távolról pedig VPN-nel.

Cikkek Kelet-Közép Európáról

Taylor and FrancisA Taylor and Francis kiadó egy szabadon elérhető válogatást tett közzé kelet-közép-európai vonatkozású cikkeiből. Az elérhető tanulmányok tematikus bontásban böngészhetők a kiadó oldalán. A cikkek 2014 december 31-éig érhetők el.

EBSCO Discovery Service közös kereső

ebsco discovery serviceElérhető a könyvtár honlapján az EBSCO Discovery Service szolgáltatás. Az EDS egy átfogó keresőmotor, mely egy felületen teszi kereshetővé a könyvtáron keresztül hozzáférhető tudományos adatbázisokat, e-folyóiratokat és a könyvtári katalógust.

Corvinus Kutatások - a legjobb hazai repozitóriumok között

Corvinus Kutatások logóRanking Web of World repositories 2014. júliusi rangsorában a Corvinus Kutatások és a Corvinus PhD Disszertációk  repozitórium is javított korábbi helyezésén. A friss hazai rangsorban a Corvinus PhD Disszertációk a 3., a Corvinus Kutatások az 5. helyen végzett és a közép- és kelet-európai térségben is az első 50 repozitórium között szerepel. A rangsor készítői négy indikátor (size, visibility, rich files, scholar) alapján számolják ki a helyezéseket. Ezúton is biztatjuk egyetemünk kutatóit, hogy helyezzék el műveiket a Corvinus Kutatások gyűjteménybe! Erről további információ a kiadvány menedzsment oldalon olvashatók.

Boldogok a dánok - OECD Better Life Index 2014

oecd better life indexA japánoknak fontos a biztonság, az ausztráloknak a kiegyensúlyo-zottság, a dánok pedig boldogságra vágynak. Mindez, és még sok további érdekesség derül ki az OECD Better Life Index nemrég frissített, 2014-es adataiból, melynek célja az, hogy a GDP-n túl számos egyéb tényező figyelembe vételével vizsgálja az egyes országok jóllétének mértékét. A vizsgált szempontok eltérő súlyozásával saját indexet is készíthetünk a látványos grafikonokkal ellátott oldalon.