Kulcsszó:  

szuperkereso

Cím szerint:

Cím szerint:

Keresés:

adatbazisokkolcsonzes, hosszabbitascorvinus kutatasokkonzultacios szobak

Félmillió

Mérföldkőhöz ért a Corvinus Kutatások repozitórium: a letöltések száma elérte a félmilliót. Jelenleg közel 2000 publikáció található a gyűjteményben, mely a Budapesti Corvinus Egyetemen keletkező szellemi termékeket, kutatási eredményeket teszi digitálisan hozzáférhetővé.

Szuperkereső

Könyvtárunk honlapján a korábban EDS névvel szereplő összetett keresőfelület mostantól Szuperkereső néven érhető el, a kezdőlapon szereplő keresődobozok között az első helyen. A Szuperkereső egy átfogó keresőmotor, mely egy felületen teszi kereshetővé a Könyvtáron keresztül hozzáférhető tudományos adatbázisokat, e-folyóiratokat és a könyvtári katalógust. További információk a Szuperkereső tájékoztató oldalán olvashatók.

Gyarapodási lista 2016/1

könyvekA könyvtárunk által beszerzett új könyvek figyelemmel kísérhetők a gyarapodási listában. A friss lista a január és február hónapban állományba vett könyvekről tájékoztat témakörönkénti és cím szerinti bontásban.

Nature és Palgrave Macmillan - folyóiratok szabadon

A Palgrave Macmillan kiadó 2016. május 31-ig próbahozzáférést biztosít valamennyi Nature- és Palgrave Macmillan-folyóirathoz. A Nature-folyóiratok az orvos- és természettudományok széles körét fedik le, míg a Palgrave Macmillan-folyóiratok a közgazdaság- és társadalomtudomány elismert lapjai. A tesztelési lehetőség a Corvinus Egyetem területéről érhető el. Egyetemi polgárok számára távoli (pl. otthoni) hozzáférésre is lehetőség van a VPN szolgáltatás használatával.

Kortyolj! Tudásszomjoltó tréningek minden szerdán

vizForrások - Tudományos keresők, katalógus, szakirodalmi adatbázisok: szerda 14.00-14.30, I. emelet, 112. konzultációs szoba.
H2O - Hivatkozások, hivatkozáslisták okosan: Zotero:
szerda 14.30-15.00, I. emelet 112. konzultációs szoba.

Corvinus Kutatások repozitórium - 2015 számokban

2015 folyamán a Corvinus Kutatások repozitórium 361 tétellel gyarapodott, így jelenleg több, mint 1800 teljes szöveggel hozzáférhető tételt tartalmaz. Az év során összesen 125.309 alkalommal töltötték le a publikációkat a világ minden tájáról, a legnépszerűbb művek több, mint 1000 letöltést értek el. A repozitórium tavalyi évi statisztikái az alábbi infografikán tekinthetők meg.

Arcanum Digitális Tudománytár

arcanumMostantól online elérhető az Arcanum Digitális Tudománytár, Magyarország legnagyobb és folyamatosan bővülő digitális periodika adatbázisa, amely a teljesség igényével teszi hozzáférhetővé több száz hazai tudományos és szakfolyóirat, valamint heti- és napilap minden számát. A kiadványok a Corvinus Egyetem területéről érhetők el. Egyetemi polgárok számára távoli (pl. otthoni) hozzáférésre is lehetőség van a VPN szolgáltatás használatával.

Boldogok az ausztrálok - OECD Better Life Index 2015

oecd better life indexA finneknek fontos az oktatás, a japánoknak a biztonság, az ausztrálok és a dánok pedig boldogságra vágynak. Mindez, és még sok további érdekesség derül ki az OECD Better Life Index frissített, 2015-ös adataiból, melynek célja az, hogy a GDP-n túl számos egyéb tényező figyelembe vételével vizsgálja az egyes országok jóllétének mértékét. A vizsgált szempontok eltérő súlyozásával saját indexet is készíthetünk a látványos grafikonokkal ellátott oldalon.

Oldalak