F1, a súgó - Amit tudni akarsz a gépezésről, de eddig sosem merted megkérdezni...

ctrl+alt+delH - egyetemi profil és fájlkezelés
E - böngészők (Explorer, Firefox,  Chrome, Opera)
L - Google fiókkal használható szolgáltatások
P - honlapszerkesztés alapjai
Sorozatunk öt részes.
Ne hagyd ki! Jelentkezés.

Most mutasd meg! - a Prezi

preziKreativitás + Virtuális vászon = Korlátok nélküli prezentáció
30 perces tréning, hogy tudásod izgalmas látvánnyá váljon! A tréning helyszíne a könyvtári oktatóterem.
Időpontok és jelentkezés:

Kortyolj! Tudásszomjoltó tréningek minden kedden és csütörtökön

viz Források - Tudományos keresők, katalógus, szakirodalmi adatbázisok: kedd 9.30, 15.10, csütörtök 9.30, 15.10, II. emelet, 211. konzultációs szoba. Jelentkezés

H2O - Hivatkozások, hivatkozáslisták okosan: Zotero: kedd 10.00, 15.40, csütörtök 10.00, 15.40, II. emelet 211. konzultációs szoba. Jelentkezés

Segítség, szakdolgozatot írok! - tréning szakdolgozóknak

Jöjjön el a Központi Könyvtár 1. emeleti oktatótermébe, ahol gyors szakirodalom-keresési lehetőségeket és szakdolgozatírással, hivatkozásokkal kapcsolatos általános információkat, tippeket osztunk meg Önnel. A tréningen való részvétel feltétele a BCE egyetemi hallgatói jogviszony. Időpontok és jelentkezés:

Globalizáció és jó kormányzás - könyvbemutató

Globalizáció és jó kormányzásA Mundus Novus Könyvek Kiadó szeretettel meghívja Önt Jody Jensen: Globalizáció és jó kormányzás című tanulmánykötetének bemutatójára. A bemutató helye:  Corvinus Egyetem, C Épület, I. emelet Könyvtár, Oktatóterem (Akvárium), Budapest 1093, Közraktár utca 4-6. A bemutató időpontja: 2014. szeptember 24., szerda du 17.00 órától kezdődően. 

EBSCO Discovery Service közös kereső

ebsco discovery serviceElérhető a könyvtár honlapján az EBSCO Discovery Service szolgáltatás. Az EDS egy átfogó keresőmotor, mely egy felületen teszi kereshetővé a könyvtáron keresztül hozzáférhető tudományos adatbázisokat, e-folyóiratokat és a könyvtári katalógust.

Heuréka - 15 perc, hogy megtaláld a kötirodalmat!

tréning15 perc, hogy megtaláld a listádon szereplő szakirodalmat. Könyvek, folyóiratok lelőhelyei a könyvtárban. Szeptember 8-tól 19-ig naponta, minden szünet kezdetekor, 9.30 és 15.10 között. Helyszíne a Könyv.Neked polc előtti fotelek.

Corvinus Kutatások - a legjobb hazai repozitóriumok között

Corvinus Kutatások logóRanking Web of World repositories 2014. júliusi rangsorában a Corvinus Kutatások és a Corvinus PhD Disszertációk  repozitórium is javított korábbi helyezésén. A friss hazai rangsorban a Corvinus PhD Disszertációk a 3., a Corvinus Kutatások az 5. helyen végzett és a közép- és kelet-európai térségben is az első 50 repozitórium között szerepel. A rangsor készítői négy indikátor (size, visibility, rich files, scholar) alapján számolják ki a helyezéseket. Ezúton is biztatjuk egyetemünk kutatóit, hogy helyezzék el műveiket a Corvinus Kutatások gyűjteménybe! Erről további információ a kiadvány menedzsment oldalon olvashatók.

Cikkek a lelátóra - az Emerald ajánlata a focivébé alkalmából

A focivébé indulása kapcsán olvasóink figyelmébe ajánljuk az Emerald friss cikkválogatását a sportesemények közgazdaságtani vonatkozásairól. Az Emerald oldalán összegyűjtött publikációk bárhonnan szabadon elérhetők.

Boldogok a dánok - OECD Better Life Index 2014

oecd better life indexA japánoknak fontos a biztonság, az ausztráloknak a kiegyensúlyo-zottság, a dánok pedig boldogságra vágynak. Mindez, és még sok további érdekesség derül ki az OECD Better Life Index nemrég frissített, 2014-es adataiból, melynek célja az, hogy a GDP-n túl számos egyéb tényező figyelembe vételével vizsgálja az egyes országok jóllétének mértékét. A vizsgált szempontok eltérő súlyozásával saját indexet is készíthetünk a látványos grafikonokkal ellátott oldalon.