Most mutasd meg! - a Prezi

preziKreativitás + Virtuális vászon = Korlátok nélküli prezentáció
30 perces tréning, hogy tudásod izgalmas látvánnyá váljon! A tréning helyszíne a könyvtári oktatóterem.
Időpontok és jelentkezés:

Tavaszi Taylor and Francis akció

A Taylor and Francis kiadó 2014. május 31-ig ingyenes hozzáférést biztosít az általa kiadott tudományos szakfolyóiratok elektronikus változataihoz . A folyóiratok teljes szöveggel elérhetők az egyetem területéről a kiadó online felületén keresztül. Éljen a lehetőséggel!

Springer e-könyvek szabadon

springerA Springer kiadó 2014. május 31-ig szabad hozzáférést biztosít a 2010-2014 között megjelent e-könyveihez a SpringerLink felületén keresztül. A kiadványok teljes szöveggel elérhetők az egyetem területéről.  A 13 tematikus csomag közül a Business & Economics több mint 90 ezer kötetet, a Humanities, Social Sciences & Law pedig több, mint 160 ezer kötetet tartalmaz.

Cambridge Journals Online - folyóiratok a képernyőn

A Cambridge Journals Online szolgáltatás keretében elérhetők a Cambridge University Press által kiadott folyóiratok nagy része, a kezdetektől a legfrissebb számokig. Az adatbázis az egyetem teljes területéről használható a kiadó oldalán keresztül.

Fénymásolás a könyvtárban - változások

copy logoA Copyclub fénymásoló szalon beszüntette szolgáltatásait a könyvtárban. Nyomtatásra és szkennelésre nincs lehetőség. Fénymásolás átmenetileg a 3. emeleti olvasóteremben elhelyezett önkiszolgáló gépen lehetséges. A gép 5, 10, 50 és 100 forintos érmékkel működik. Napi fotójegy váltható 300 Ft-os áron. A kellemetlenségekért elnézésüket kérjük.

Kortyolj! Tudásszomjoltó tréningek minden kedden és csütörtökön

viz Források - tudományos keresők, katalógus, szakirodalmi adatbázisok: kedd 14.00, csütörtök 17.30, I. emelet, 111. konzultációs szoba. Jelentkezés

H2O - Hivatkozások, hivatkozáslisták okosan: Zotero: kedd 14.30, csütörtök 18.00, I. emelet 111. konzultációs szoba. Jelentkezés

Tények és várakozások. OECD jelentés a magyar gazdaságról

oecd economic survey coverMegjelent az OECD magyar gazdaságról szóló éves jelentése, az Economic Surveys: Hungary 2014. A jelentés a részletes helyzetelemzés mellett gyakorlati ajánlásokat is megfogalmaz.. Az elemzés teljes szövege olvasható a read online funkcióval korlátlanul és/vagy letölthető pdf formátumban a Corvinus Egyetem területéről.

A Corvinus Kutatások legnépszerűbb publikációi 2013-ban

corvinus kutatások logóA Corvinus Kutatások repozitórium az egyetemen keletkező szellemi termékek, kutatási eredmények digitális formában való összegyűjtésére, megőrzésére és bemutatására szolgáló online gyűjtemény. Az adatbázisban jelenleg elérhető több mint 1100 teljes szövegű publikációt az elmúlt évben kétszer annyian töltötték le, mint egy évvel korábban. Az érdeklődés nemcsak a hazai tudományos, felsőoktatási közösség körében nőtt. A külföldi felhasználók aránya is nagy mértékben emelkedett köszönhetően az angol nyelvű publikációknak.

A legtöbbször letöltött publikációk 2013-ban

A letöltések országonkénti megoszlása (2013)

Mobil alkalmazással is elérhető a World Development Report 2014

World Development Report 2014Megjelent és PDF formátumban szabadon elérhető a Világbank World Development Report 2014: Risk and Opportunity - Managing Risk for Development című kiadványa. A publikáció iPad-en is könnyen olvasható az ingyenesen letölthető WDR 2014 alkalmazás segítségével. További mobil alkalmazások a Világbank egyéb kiadványaihoz a World Bank Mobile oldalán találhatók.

Kérdőív a bibliográfiai segédprogramok használatáról - Eredmények

reference_manager_toolsA kérdőív célja az volt, hogy feltérképezzük az egyetemi oktatók, kutatók és hallgatók körében a különféle hivatkozáskészítő- és kezelő eszközök (bibliográfiai segédprogramok) használatát. A felmérés 2013. november 12-30. között zajlott. Mindenkinek köszönjük, aki részt vett a kérdőív kitöltésében, az eredmények itt olvashatók: Kérdőív eredmények