Kulcsszó:  

Kulcsszó:  

Cím szerint:

Keresés:

adatbazisokkolcsonzes, hosszabbitascorvinus kutatasokkonzultacios szobak

Új könyveink 2017/3

könyvekA könyvtárunk által beszerzett új könyvek figyelemmel kísérhetők az új könyveink listájában. A friss -kivételesen bővített - lista a májustól szeptemberig  állományba vett, idén és tavaly megjelent könyvekről tájékoztat témakörönkénti és cím szerinti bontásban.

Kutatásmódszertani tréning

A kutatásmódszertani tréningek során öt rövid blokkban járunk körbe bizonyos kutatási és módszertani kérdéseket. A blokkok során beszélünk a kutatási folyamat lépéseiről, a mintavételi eljárásokról, a kérdőíves és interjús kutatások alapjairól, illetve a kutatások és elemzések során elengedhetetlen eszközök (különböző statisztikai szoftverek és a Word elengedhetetlen funkciói) is röviden bemutatásra kerülnek.
További információk és jelentkezés

Academic Writing Consultation

You are finished with writing the first draft of your term paper/thesis/abstract/journal article, but you feel something is still missing and there is room for improvement? Join one of our consultation sessions aimed at members of the Corvinus community and receive personalized expert advice on how to further improve your paper in terms of structure, style, language and formatting. Participants are encouraged to bring drafts of their ongoing writing projects. More information and registration

Kutatásmódszertani konzultáció

A Kutatásmódszertani konzultációt elsősorban azoknak ajánljuk, akik szakdolgozatírás előtt állnak, de minden hallgatót szeretettel várunk, aki egyéb tanulmányi munkáihoz, kutatásaihoz kapcsolódóan szeretne kérdezni. A témavezetővel folytatott megbeszéléseket kiegészítve, a konzultációk során szó eshet a kutatási terv, folyamat felépítéséról, a helyes módszertan megválasztásáról, adatbázisokról és akár a dolgozat írását segítendő néhány alapvető Word funkcióról. Időpontok és jelentkezés

(Szak)dolgozatíró konzultáció

Várunk a könyvtárban, hogy segítsünk, ha elakadtál egy esszé- vagy a szakdolgozatírással. Ötleteket, tanácsokat kaphatsz dolgozatod témájával, szerkezetével, stílusával, hivatkozásjegyzékével kapcsolatban. Hozd el az elkészült bevezetőt, összegzést, nézzük át együtt! A konzultációs alkalmakat BSc- illetve MSc-hallgatóknak ajánljuk.
Időpontok és jelentkezés

Corvinusos siker az EconBiz adatbázis nemzetközi versenyén

2017. április 10-23. között lezajlott az EconBiz adatbázis ötödik nemzetközi hallgatói versenye, melyen corvinusos hallgatók is részt vehettek annak köszönhetően, hogy a könyvtár 2013 óta az EconBiz Partner Network tagja. A harmadik helyezett Czilli Bettina, a BCE hallgatója lett, a díjazottaknak ezúton is gratulálunk! A nyertesek névsora, és kreatív pályamunkáik megtekinthetők az EconBiz Student Competition 2017 oldalán.

Változások a könyvtárhasználati szabályzatban

2017. március 16-tól a könyvtárhasználati szabályzat a következők szerint módosul: a negyedéves olvasótermi jegy megszűnik, olvasótermi jegy csak fél évre váltható. Elveszett olvasótermi jegy díjmentesen nem pótolható.

Oldalak