Kulcsszó:  

Cím szerint:  

adatbazisokkolcsonzes, hosszabbitascorvinus kutatasokkonzultacios szobak

Új honlapon a könyvtár

Könyvtárunk honlapja költözik. A megszokott tartalom nagy része már elérhető az egyetemi honlapon kialakított könyvtári oldalakon. Friss híreinket a jövőben csak az új felületen tesszük közzé. Ezen a honlapon már csak a korábbi oldalak tartalmi aktualizálása zajlik.

Új könyveink 2023-2024. tél

könyvekA könyvtárunk által beszerzett új könyvek figyelemmel kísérhetők az új könyveink listájában. A friss lista a 2023. decembertől 2024. február végéig állományba vett, idén és az elmúlt öt évben megjelent könyvekről tájékoztat témakörönkénti és cím szerinti bontásban.

E-könyvek a könyvtárban

A Proquest E-book Central online felületén az eddig megvásárolt szakkönyvek mellett közel 7000 tudományos e-book böngészhető és ajánlható beszerzésre. A felület használatához célszerű regisztrálni. A regisztráció az egyetemi számítógépekről vagy VPN kapcsolaton keresztül végezhető. A későbbi használat független az egyetemi hálózattól. A felületen az egyes könyvek 5 percig használhatóak, regisztráció után még 5 perc használat lehetséges. Ezután lehetőség nyílik a könyv megvételre ajánlására. Minden ajánlás a Könyvtár munkatársaihoz érkezik be és 3 munkanapon belül elbírálásra kerül, aminek az eredményéről minden esetben visszajelzést kap az ajánlást beküldő.
A szolgáltatásról bővebb tájékoztató kérhető e-mailben a zsuzsa.merenyi@uni-corvinus.hu címen vagy telefonon a 7031-es melléken.

Több, mint 2000 e-könyv a Springer kiadásában

Két új e-könyv csomag érhető el az egyetemi hálózat gépeiről, a SpringerLink felületén keresztül. Az e-könyvek a Springer kiadó Economics and Finance és Political Science and International Studies tematikus csomagjainak kiadványai és 2017-2019 között kerültek kiadásra. A már eddig is közel 2000 könyvet tartalmazó csomagok 2019 folyamán továbbiakkal bővülnek majd.

Hozzáférhetők az Elsevier adatbázisok

Az EISZ nemzeti program és az Elsevier cég képviselői között újraindított tárgyalások során elvi megállapodás született egy új, innovatív pilotmegállapodás megkötéséről, amely egyszerre biztosítaná a kutatási eredményekhez való hozzáférést és az open access publikálás lehetőségét. Vezetői döntés alapján egyetemünk részt kíván venni mind a ScienceDirect, mind a Scopus adatbázis konzorciális előfizetésében a 2019. és 2020. évekre. A közbeszerzés és a szerződéskötés sikereres lezárultát megelőzve a cég a korábbi előfizetők számára előzetes hozzáférést biztosít az Elsevier folyóirat-platformjához, a ScienceDirecthez és a Scopus adatbázishoz is.

Oldalak