Nyílt hozzáférésű publikációk támogatása

Az EISZ konzorcium által megkötött Read & Publish szerződések

Oxford University Press

Az Oxford University Press és az EISZ konzorcium Read and Publish megállapodásának értelmében a Corvinus Egyetem kutatói open access publikálásra jogosultak közzétételi díj megfizetése nélkül. A lehetőség a kiadó által megjelölt hibrid folyóiratokban közlésre elfogadott cikkek esetében él. Az open access megjelenés igényét a levelező szerző jelezheti a cikk elfogadása után. Kérjük, hogy az érintett szerzők mindenképpen az intézményi (uni-corvinus.hu végződésű) e-mail címűket használják. Folyóiratlista
További információ a szolg@uni-corvinus.hu címen kérhető.

Springer Nature

Open Access megállapodást kötött az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program (EISZ) és a Springer Nature. A Springer Compact modell keretében a résztvevő intézményeknél affiliációval rendelkező levelező szerzők a szerződés hatálya alá eső elfogadott cikkei a kiadó több mint 1850 hibrid (Open Choice) lapjában nyílt hozzáféréssel jelennek meg minden további költség nélkül.

Az előfizető intézmények a publikációs díjak (APC) alól való mentesség mellett továbbra is hozzáférnek több mint 2000 Springer folyóirathoz.

További részletek az alábbi linken érhetők el.

Elsevier

Az EISZ konzorcium és az Elsevier kiadó által kötött, open access publikálást támogató szerződésről a kiadó oldalán található részletes tájékoztatás. A lehetőség, amely egyetemünk kutatóit is megilleti, a 2019. július 1-je után benyújtott cikkek esetében él és a levelező szerző esetében résztvevő intézményi affiliáció (esetünkben a Budapesti Corvinus Egyetem) a feltétel. A lehetőség a kiadó táblázatban szereplő folyóirataira terjed ki.  További információ a szolg@uni-corvinus.hu címen kérhető.
 

Akadémiai Kiadó

Open Access publikálást és hozzáférést biztosító szerződést kötött az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program és az Akadémiai Kiadó. A kétéves szerződés keretében az Akadémiai Kiadó folyóirataihoz való hozzáférés mellett a résztvevő intézményeknél (így pl. a Budapesti Corvinus Egyetemen) affiliált szerzők minden további költség nélkül publikálhatnak Open Access cikkeket a kiadó lapjaiban. A lehetőség az eredeti közleményekre és az összefoglaló cikkekre vonatkozik. A benyújtáshoz szükséges open access nyilatkozat (pdf)

Az Akadémiai Kiadó MeRSZ online könyvtárára is tartalmaz ingyenes publikációs lehetőséget, amelyben teljes értékű, saját ISBN és DOI számmal rendelkező, az MTMT-ben rögzíthető, hivatkozható publikációt lehet megjelentetni a MeRSZ-en. A szerzőkkel a kiadó hivatalos felhasználási szerződést köt, a dokumentumletöltések után royaltyt fizet. A kéziratleadás részletei. További információért kérjük, forduljon közvetlenül a kiadóhoz a mersz@akademiai.hu e-mail-címen.

 

Open Access pályázat a Budapesti Corvinus Egyetemen

A fenti szerződések hatálya alá nem eső publikációk esetében az open access megjelenés összegére pályázni lehet az egyetemi kutatástámogatási pályázati rendszerben.