Nyílt hozzáférésű publikációk támogatása

Az EISZ konzorcium által megkötött Read & Publish szerződések

Oxford University Press

Az Oxford University Press és az EISZ konzorcium Read and Publish megállapodásának értelmében a Corvinus Egyetem kutatói open access publikálásra jogosultak közzétételi díj megfizetése nélkül. A lehetőség a kiadó által megjelölt hibrid folyóiratokban a 2022. december 31-ig elfogadott cikkek esetében él. Az open access megjelenés igényét a levelező szerző jelezheti a cikk elfogadása után. Kérjük, hogy az érintett szerzők mindenképpen az intézményi (uni-corvinus.hu végződésű) e-mail címűket használják. Folyóiratlista
További információ a szolg@uni-corvinus.hu címen kérhető.

Springer Nature

Open Access megállapodást kötött az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program (EISZ) és a Springer Nature. A Springer Compact modell keretében a résztvevő intézményeknél affiliációval rendelkező levelező szerzők a szerződés hatálya alá eső években (2019-2021) elfogadott cikkei a kiadó több mint 1850 hibrid (Open Choice) lapjában nyílt hozzáféréssel jelennek meg minden további költség nélkül.

Az előfizető intézmények a publikációs díjak (APC) alól való mentesség mellett továbbra is hozzáférnek több mint 2000 Springer folyóirathoz.

További részletek az alábbi linken érhetők el.

A hibrid folyóiratok listája az alábbi oldalon tekinthető meg.

Elsevier

Az EISZ konzorcium és az Elsevier kiadó által kötött, open access publikálást támogató szerződésről a kiadó oldalán található részletes tájékoztatás. A lehetőség, amely egyetemünk kutatóit is megilleti, a 2019. július 1-je után benyújtott cikkek esetében él és a levelező szerző esetében résztvevő intézményi affiliáció (esetünkben a Budapesti Corvinus Egyetem) a feltétel. A lehetőség a kiadó táblázatban szereplő folyóirataira terjed ki.  További információ a szolg@uni-corvinus.hu címen kérhető.
 

Akadémiai Kiadó

Open Access publikálást és hozzáférést biztosító szerződést kötött az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program és az Akadémiai Kiadó. A kétéves szerződés keretében az Akadémiai Kiadó folyóirataihoz való hozzáférés mellett a résztvevő intézményeknél (így pl. a Budapesti Corvinus Egyetemen) affiliált szerzők minden további költség nélkül publikálhatnak Open Access cikkeket a kiadó lapjaiban. A lehetőség az eredeti közleményekre és az összefoglaló cikkekre vonatkozik. A benyújtáshoz szükséges open access nyilatkozat (pdf)

Az Akadémiai Kiadó MeRSZ online könyvtárára is tartalmaz ingyenes publikációs lehetőséget, amelyben teljes értékű, saját ISBN és DOI számmal rendelkező, az MTMT-ben rögzíthető, hivatkozható publikációt lehet megjelentetni a MeRSZ-en. A szerzőkkel a kiadó hivatalos felhasználási szerződést köt, a dokumentumletöltések után royaltyt fizet. A kéziratleadás részletei. További információért kérjük, forduljon közvetlenül a kiadóhoz a mersz@akademiai.hu e-mail-címen.

Wiley

Open access publikálást és előfizetést magában foglaló szerződést kötött az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program (EISZ) és a John Wiley and Sons Inc. A hároméves szerződés keretében a Wiley folyóirataihoz való hozzáférés mellett a résztvevő intézményeknél (így pl. a Budapesti Corvinus Egyetemen) affiliációval rendelkező szerzők minden további költség nélkül publikálhatnak „primary research” és „review” besorolású Open Access cikkeket a kiadó lapjaiban. Fontos, hogy a cikkek beküldésénél a levelező szerző jelölje az affiliációt és az elbírálás után válassza ki az open access közzététel lehetőségét. További információ a szolg@uni-corvinus.hu címen kérhető.

 

Open Access pályázat a Budapesti Corvinus Egyetemen

A fenti szerződések hatálya alá nem eső publikációk esetében az open access megjelenés összegére pályázni lehet az egyetemi kutatástámogatási pályázati rendszerben.