Kutatásmódszertani konzultáció

A kutatásmódszertani konzultációk során minden olyan hallgatót szívesen várunk, akinek a szakdolgozatával, TDK dolgozatával vagy bármilyen kutatási anyagával kapcsolatban kérdései vannak, legyen a kérdés témaválasztással vagy konkrét módszertani kérdéssel kapcsolatos. Az alkalmakat esetenként egy rövid, max. 15 perces elméleti bevezetéssel kezdjük, amelyet a hallgatók kérdései követnek.

Helyszín: Egyetemi Könyvtár I. / 111. konzultációs szoba.

A konzultációkra az alábbi űrlap kitöltésével lehet jelentkezni.

Amiről szó lesz: a kutatás folyamat elemei, kutatási cél meghatározása, megfelelő téma választása, a kutatási terv megalkotása, a konceptualizálás és operacionalizálás fontossága. Azaz mik azok a lépések, amelyeket egy dolgozat, kutatás kezdetén és alatt mérlegelni kell?
Mikor és miért érdemes kérdőívet és/vagy interjút készíteni egy kutatáshoz? Melyek a kérdésfeltevés általános szabályai? Hogyan szerkesszünk meg egy kérdőívet? Mire kell figyelnünk az interjúk szervezése és lebonyolítása során?
A konzultáció hasznos lehet a számodra, ha elakadtál a szoftverhasználat közben vagy csak tanácsot kérnél, hogy a kutatásodhoz, kérdéseidhez milyen módszerek és mely szoftverek lehetnek a leghasznosabbak. Szoftverek: NVivo, Atlas, SPSS, Cytoscape, Gephi
Mi szükséges egy összeszedett dolgozathoz? Hogyan formázhatunk meg egy dolgozatot pár kattintással? Amiről szó lesz: stílusok (tervezésük és használatuk), tartalomjegyzék és ábrajegyzék generálása, táblázatstílusok, kereszthivatkozások, sablonok, véleményezés és korrektúra.

Az űrlap kitöltésével hozzájárulok, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem Egyetemi Könyvtár az űrlapon megadott személyes adataimat az adatvédelmi előírásoknak megfelelően tárolja és kezelje. Adatkezelési tájékoztató