Első lépések a könyvtárban

Mikor, hogyan iratkozhatok be?
A beiratkozás félév elején (szeptemberben vagy februárban) történik, személyi igazolvány és 1000,- Ft szükséges, hogy a teljes tanulmányi időre szóló olvasójegyet megkapja. Mindig hozza magával, ha hozzánk jön, mert nélküle nem tud bejönni a könyvtárba.

Önköltséges vagyok, mennyiért iratkozhatok be?
Az önköltséges hallgatóknak is csak az 1000,- Ft-os kártyadíjat kell fizetniük – hasonlóan az állami ösztöndíjas hallgatókhoz.

Mikor van nyitva a könyvtár?
Hétköznap 8-21 óráig, szombaton 10-16 óráig. Az utolsó raktári kérések a könyvtár zárása előtt másfél órával, szombaton zárás előtt fél órával adhatók le. Rendhagyó nyitva tartás

Mit vihetek be a könyvtárba?
Csak a személyes holmikat és mobil eszközöket lehet behozni a ruhatárban elhelyezett kosarakban. Ruhatár, táskatár a földszinten van, tárolószekrények a könyvtár bejáratától jobbra és balra is. Kabát, A4-esnél nagyobb táska nem hozható be a könyvtárba.

Mit, hol találok?
3 szinten, 4 olvasótermet: I. szint: Társadalomtudományi olvasó, kölcsönzői tér, oktatóterem, két számítógépes labor, 2 konzultációs szoba; II. szint: Gazdálkodástudományi olvasó, Közgazdaságtudományi olvasó, 3 konzultációs szoba, térítéses fénymásolás és nyomtatás, ingyenes szkennelés; III. szint: Folyóirat olvasó, Történeti kutatókönyvtár és Szendvicsszoba.

Hol találok könyvtárost, ha segítséget szeretnék a könyvtári eligazodásban?
Az I. emeleten a kölcsönző- és tájékoztató pultnál és meghatározott időpontokban a II. emeleten a Gazdálkodástudományi olvasóteremben. Emellett honlapunkon keresztül is várjuk kérdéseiket.

Hol tudok együtt tanulni (hangosan) a társaimmal?
Konzultációs szobák az I. és a II. szinten találhatók, szobafoglalásra a honlapon keresztül van lehetőség.

Mit kölcsönözhetek?
Bármely, olvasóteremben található fehér-sárga, illetve a kölcsönzői térben a fehér csíkkal jelölt könyvet. Ha a kölcsönözhető könyv a raktárban található, akkor a katalógus használatával lehet lekérni a könyvet.

Be kell jelentkeznem a katalógusba?
Alapvetően nem, csak ha előjegyzést, hosszabbítást szeretne intézni vagy raktári kérést leadni (bejelentkezés). Előjegyzést kérhet, ha a keresett könyvből minden példány ki van kölcsönözve.

Hogyan lépek be a könyvtári számítógépekbe?
Minden olvasóteremben találhatók számítógépek, melyeken ugyanazokat a CUSMAN kódokat kell megadni belépéshez, mint bármelyik egyetemi számítógépen.

Saját gépet behozhatok?
Természetesen, de a gép védelme érdekében ajánljuk a laptopzár használatát, melyet az I. emeleti kölcsönzői térben lévő és a II. emeleti Gazdálkodástudományi olvasóban található információs pultoknál lehet kérni. WIFI az egész könyvtár területén működik. Beállítási segédlet

Otthon is tudom használni a könyvtár által előfizetett tartalmakat?
Igen, amennyiben virtuális magánhálózatként (VPN) be van állítva számítógépén. Így az egyetemi hálózatra korlátozott szolgáltatások és tartalmak távolról is elérhetőek.

Hol igényelhetem a VPN aktiválását?
Az Informatikai Szolgáltató Központ minden hallgató részére aktiválta a VPN-t. Beállítási segédlet

Hol van a büfé?
A földszinten a táskatárnál. A könyvtárba csak kupakos italok hozhatók be.

 

De addig is, ha valami felmerül… Kérdezzen, üzenjen a könyvtárnak

Sikeres féléveket kívánnak az Egyetemi Könyvtár munkatársai.