ProAbility konferencia


A Corvinus Egyetemen október 18-án mutatták be azt a HR menedzserek, HR vezetők, felsővezetők számára kidolgozott, hiánypótló tananyagot, melyet arra fejlesztettek ki, hogy a megváltozott munkaképességű emberek alkalmazása ténylegesen megvalósulhasson, és ne akadjon el a szándék szintjén a gyakorlati ismeretek hiánya miatt. A módszertant a ProAbility projekt keretében a Gazdaságtudományi kar és a Salva Vita Alapítvány legjobb hazai szakemberei fejlesztették ki, az eredményeket a projekt záró konferenciáján mutatták be vállalati jógyakorlatokkal alátámasztva.

Magyarországon ma minden 25 főnél több alkalmazottat foglalkoztató cég évente csaknem egymillió forint adót takaríthat meg, ha egy megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztat. Ezt a kedvezményt a legtöbb foglalkoztató mégsem veszi igénybe. Hogy miért nem? Erre keresett és talált válaszokat a ProAbility projekt, az érdekelt csoportok képviselőinek és a téma számos szakértőjének bevonásával, valamint számos korábbi kutatás és kezdeményezés tapasztalatainak tanulmányozásával.

A ProAbility projekt általános célja volt a munkáltatók és a megváltozott munkaképességűek egymásra találásának elősegítése. Ennek érdekében dolgozták ki a projektben részt vevő szakemberek azt a tananyagot a jövőbeni és jelenlegi HR-munkatársak és cégvezetők számára, mely nemcsak tájékoztatást ad mostantól e foglalkoztatási forma lehetőségeiről, hanem gyakorlati módon is segít a sokszínűség alapelvén nyugvó munkaszervezés megvalósításában. A projekt keretei között módszertani és oktatási segédlet is készült a tanárok és oktatók számára, mely megkönnyíti munkájukat, és egyben sikeresebbé is teszi a tudás átadását.

A proAbility projektben résztvevő partnerek

  • Budapesti Corvinus Egyetem (Oktatásfejlesztési Observatory Központ, Tanárképző és Digitális Tanulási Központ, Vezetéstudományi Intézet / Szervezeti magatartás Tanszék)
  • Salva Vita Alapítvány
  • Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
  • NHO Service (Norvégia)

„Számomra a ProAbility projekt lehetőség volt, hogy mélyítsem a konkrét tudásomat és tapasztalatomat a megváltozott munkaképességűek szervezeti integrációval kapcsolatban.”
„A befogadó szervezeti kultúra eddigi is fontos kutatási téma volt számomra, most már oktatási anyagunk is van ehhez.”
Primecz Henriett, egyetemi docens, BCE Vezetéstudományi Intézet

„A Proability projekt szakmai és személyes fejlesztést és fejlődést jelentett számomra, megérintett.”
„Oktatóként lehetőséget nyújtott a tananyagfejlesztésre, hogy az eredmény olyan gyakorlatias, mások által is könnyen használható tudástár legyen, amely lehetőséget nyújt a résztvevők informálására, érzékenyítésére és tapasztalati tanulására.” „A fejlesztési folyamat szembesített saját mentális gátjaimmal is, és lehetőséget nyújtott arra, hogy megpróbáljam azokat átalakítani, leküzdeni.”
Toarniczky Andrea, egyetemi adjunktus, BCE Vezetéstudományi Intézet