Oktatás és munkaerőpiac – kutassuk együtt? Az első magyarországi EFMD MBA konferencia nyújtotta lehetőségek

EFMD

A felsőoktatás egyik vezető szakmai szervezete, az EQUIS és EPAS akkreditációkért is felelős European Foundation for Management Development (EFMD) ernyője alatt több mint 30 ország MBA programigazgatói és MBA centereinek vezetői látogattak el 2019. március 17-19. között Budapestre, hogy a „Human Digital Challenge” témájában gondolkozzanak együtt.

A Gazdálkodástudományi Kar oktatási dékánhelyettese, Fehér Péter a konferencia elnökeként köszöntötte a résztvevőket, és a vállalatok digitális átalakulásának kihívásairól beszélt. A nyitó előadást Fehér Gyula, az IBM Budapest Lab vezetője és a dékáni tanácsadó testület tagja tartotta a piac által elvárt munkavállalói kompetenciákról.

Ezt követően a résztvevők kérdéseiket, meglátásaikat World Café keretében osztották meg egymással, Matolay Réka koordinálásával. A vezetőktől a munkaerőpiacon leginkább elvárt kompetenciák témájában, az alábbi fókuszpontokkal beszélgettek az asztaloknál: vezetői képességek, összetett problémamegoldás, stratégiai gondolkodás és tervezés, nagyméretű adatbázisok elemzése, az elmélet gyakorlati alkalmazása, a kapcsolatok menedzsmentje, alkalmazkodás és rugalmasság.

A fenti témákban már indultak kutatások egyetemünkön, de a gazdag kapcsolati háló adta lehetőségek kihasználása még sok további kutatási lehetőséget jelent egyetemünk kutatói számára.