Kiemelkedő siker a Közgazdaságtudományi és Társadalomtudományi OTDK-n

A XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Közgazdaságtudományi Szekciójának versenyén 34 hazai és határon túli intézmény hallgatói vettek részt 364 dolgozattal. A Corvinus három karát összesen 106 dolgozat képviselte, melyek kétharmada díjazott lett: összesen 47 helyezést és további 21 különdíjat hozhattak el jelenlegi és volt hallgatóink. Kiemelkedő eredmény, hogy a 44 tematikus tagozat közül 25-ben corvinusos dolgozatnak ítélték az első helyezést.

Produktívan zárultak a Társadalomtudományi Szekció színvonalas előadásai is a szervező szerepében tevékenykedő Szent István Egyetem (SZIE) gödöllői campusán. A háromnapos rendezvénysorozat végén számos szakmai díjat nyújtottak át a legjobb kutatásokat prezentáló fiatal tudósoknak. A szekcióban a 67 helyezésből kilencet a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói gyűjtöttek be, négyen közülük első helyezést értek el, a kommunikáció és médiatudomány, a politikatudomány, illetve a szociológia tudományterületén.

A corvinusosok legnagyobb létszámban ebben a két szekcióban szerepeltek, de az Agrártudományi; a Fizika, Földtudományok, Matematika és a Testnevelési és Sporttudományi szekcióban is szép eredményeket értek el hallgatóink. A 2019-es OTDK corvinusos eredményei ide kattintva böngészhetők részletesen.

Gratulálunk a díjazottaknak, a következő, júniusi számunkban részletesen bemutatunk néhány díjazottat és dolgozataikat!